Tarjouspyynnöt: myynti@vanno.fi | 040 070 1718
< Takaisin Blogilistaan

Liikelahja Venäläiselle

8.9.2014

Blogisarjamme, jossa käsittelemme eri maiden liikelahjakulttuureja, jatkuu jälleen uuden artikkelin myötä. Tällä viikolla esittelemme Venäjän liikelahjakulttuurin ja annamme esimerkkejä lahjoista jotka sopivat annettavaksi liikelahjana Venäläiselle asiakkaalle tai yhteistyökumppanille.

Suuret kulttuurierot Suomen ja Venäjän välillä

Suomalaisen ja venäläisen liike-elämän erot näkyvät jo ensimmäisellä tapaamisella. Toisin kuin suomalaiset, jotka haluavat mennä suoraan asiaan ja hoitaa bisnekset pois alta mahdollisimman nopeasti, venäläiset liikemiehet haluavat tutustua henkilöön jonka kanssa he käyvät kauppaa. Heitä kiinnostaa minkälainen perhe hänellä on, millä tavalla hän ajattelee ja mitkä ovat hänen kiinnostuksenkohteensa. Älä siis yritä hoputtaa venäläistä tapaamisellanne, varaa reilusti aikaa seurusteluun ja tutustumiseen ennen kuin päästään asiaan ja ruvetaan keskustelemaan bisneksen teosta.

Liikelahjojen antaminen kuuluu Venäläiseen bisnesetikettiin

Venäjällä annetaan paljon lahjoja, se kuuluu venäläiseen kulttuuriin. Niitä annetaan sukulaisille, ystäville ja lisäksi myös ihmisille joiden kanssa tehdään bisnestä.  Venäläisten mielestä lahjan saaminen velvoittaa aina lahjan antamiseen, joten he tuovat aina lahjoja vierailuillaan ja odottavat saavansa lahjan myös sinulta kun olet vierailulla heidän luonaan. Liikelahjan antaminen on tärkeä osa venäläistä bisnesetikettiä - maan tapana ei ole tulla vierailulle tyhjin käsin. Suomalainen voi tehdä hyvän ensivaikutuksen tuomalla liikelahjan, ja samalla hän näyttää liikekumppanilleen hallitsevansa venäläisen kulttuurin yksityiskohdat - tätä venäläiset osaavat arvostaa. Tapana on myös hankkia liikekumppanin perheelle, lapsille ja sihteerille lahjat (varsinkin ensivierailulla). Näissä lahjoissa kannattaa valita jokin josta koko perhe tai koko toimiston porukka voi nauttia, esim. suklaa tai leivonnaiset.

Aloita neutraalilla liikelahjalla

Sopivat liikelahjat eivät usein ole kalliita, vaan ne ovat tarkkaan harkittuja lahjan vastaanottajan ja liikesuhteen perusteella. Venäläiselle kannattaa suhteen alkuvaiheilla tosin valita jokin neutraali lahja joka ei herätä suuria tunteita tai ole valittu kovinkaan henkilökohtaisesti. Tämä on tärkeää koska venäläisen on ensin opittava tuntemaan sinut paremmin ennen kuin hän voi vastaanottaa henkilökohtaisia lahjoja. Kun olette tutustuneet paremmin ja olette tavanneet useamman kerran, voit alkaa ostamaan henkilökohtaisempia lahjoja, kuten esim. kumppanin harrastuksiin ja kiinnostuksiin liittyviä lahjoja. Toisin kuten monissa muissa maissa, Venäjällä ei vielä osata arvostaa käytännöllisiä, edullisia tai ympäristöystävällisiä liikelahjoja – Venäläiset rakastava kuluttamista. Venäläiset pitävät suomalaisista tuotteista ja ne sopivat erinomaisesti liikelahjoiksi Venäjälle. Tässä muutamia esimerkkejä lahjoista jotka sopivat annettaviksi venäläiselle asiakkaalle tai liikekumppanille.

Liikelahja-ideoita Venäjälle

Liikelahjan antaminen Venäjällä

Tapa jolla liikelahja annetaan on vähintään yhtä tärkeä kuin itse lahja. Parhaan vaikutuksen luot liittämällä lahjan antamiseen tarinan, runon tai jopa laulun. Venäläiset arvostavat sitä että näet vaivaa heidän lahjansa takia. Myös lahjan pakkaaminen oikealla tavalla on tärkeää, venäläiset suosivat visuaalisuutta ja runsautta, joten sinun kannattaa valita räikeä lahjapaperi lahjalle ja pakata se mahdollisimman suureen pakettiin. Venäläiset eivät halua vaihtaa lahjoja heti kun tavataan, heille on tärkeää että ensin opitaan tuntemaan toisensa ja vasta sen jälkeen voidaan vaihtaa lahjoja. Liikelahjat annetaan usein tilaisuuden (esim. palaverin tai illallisen) lopussa.

Vanno on 1991 perustettu kotimainen perheyritys, jonka päätuotteena ovat liikelahjat, yrityslahjat sekä mainoslahjat.

Olemme kehittäneet vuosien varrella vankan osaamisen, joka näkyy niin palvelumme kuin tuotevalikoimamme puolella. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme tärkeä markkinointikumppani, joka auttaa tehokkaasti näkyvyyden kasvattamisessa monin eri keinoin.

Mainoslahjan tarkoitus on kestää pitkään, joten laatu on kaiken toimintamme keskiössä. Panostamme aina huippulaatuun niin tuotteidemme kuin palvelummekin osalta. Olemme jatkuvasti asiakaslähtöisesti uudistuva liikelahjatalo.

Yhteystiedot

Myyntinäyttely:

Fashion House

Mikkolantie 1A

00640 Helsinki

Asiakaspalvelu:

Soita klo 9-16:

040 070 1718

myynti@vanno.fi