Tarjouspyynnöt: myynti@vanno.fi | 040 070 1718
< Takaisin Blogilistaan

Liikelahja Yhdysvaltalaiselle asiakkaalle tai kumppanille

15.9.2014

Olemme tottuneet siihen että kaikki on suurempaa Yhdysvalloissa. Tämä ei kuitenkaan päde liikelahjoihin. Liikelahjakulttuuri ei ole Yhdysvalloissa yhtä suuri kuin se on monissa muissa maissa. Lahjoja annetaan toki ja monilla yrityksillä on valmiit säännöt, ohjeistukset ja käytännöt jotka koskevat liikelahjojen antamista asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Nämä säännökset määrittelevät koska lahjoja voidaan antaa, kenelle niitä voidaan antaa ja mitä yritys useimmiten antaa lahjaksi.

Panosta henkilökohtaiseen sanomaan

Itse esine jonka annat lahjaksi ei ole yhtä tärkeä kuin lahjan välittämä henkilökohtainen sanoma. On siis erittäin tärkeää että mietit tarkkaan minkälaisen sanoman lahjasi välittää vastaanottajalle. Suosittelemme että valitsen lahjan, joka mielestäsi viestii pitkää ystävyyttä, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä - ominaisuuskia joita amerikkalaiset toivovat liikesuhteelta.

Lahjan antamisen ajankohta

Yhdysvalloissa liikelahjat vaihtavat omistajaa vasta neuvotteluiden päätyttyä. Lahjoja ei siis anneta heti kun tavataan, ensin hoidetaan bisnekset ja sitten vasta annetaan liikelahjat. Useimmiten lahjat annetaan esim. illalliskutsuilla tai juhlissa joihin siirrytään neuvotteluiden päätyttyä. Muista että jos lahjasi on hyvin henkilökohtainen, et saa antaa sitä muiden läsnäollessa. Tästä syntyy epämielyttävä tilanne lahjan vastaanottajalle.

Älä odota saavasi vastalahjaa heti

Amerikkalaiset eivät ole tottuneita liikelahjojen antamiseen samalla tavalla kuin joissakin muissa maissa. Tämän takia he eivät välttämättä odota saavansa sinulta lahjaa, eivätkä he näin ollen myöskään ole hankkinut sinulle vastalahjaa. Amerikkailainen liikekumppani saattaa hankkia sinulle vastalahjan vasta kun tulet seuraavan kerran käymään heidän luonaan tai he voivat lähettää sinulle lahjan kotiisi kun olet palannut liikematkaltasi. Heidän mielestään vastapalveluksen tekemiseen ei ole mitään aikarajaa.

Mitä ostaa liikelahjaksi amerikkalaiselle?

Kuten totesimme aikaisemmin, tärkeintä ei ole itse lahja, vaan henkilökohtainen sanoma jonka lahja välittää sen vastaanottajalle. Yhdysvaltoihin sopivia liikelahjoja on paljon, alla luettelemme muutaman lahjaidean:

Usein paras lahja Yhdysvaltoihin on oman yrityksen tuottama tuote tai jokin oman yrityksen liiketoimintaan liittyvä tuote. Ole kuitenkin tarkka siitä ettet anna rihkamaa lahjaksi, sitä ei kukaan arvosta. Myös kaikki kotimaiset liikelahjat sopivat erittäin hyvin annettaviksi amerikkalaiselle asiakkaalle tai yhteistyökumppanille.

Vanno on 1991 perustettu kotimainen perheyritys, jonka päätuotteena ovat liikelahjat, yrityslahjat sekä mainoslahjat.

Olemme kehittäneet vuosien varrella vankan osaamisen, joka näkyy niin palvelumme kuin tuotevalikoimamme puolella. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme tärkeä markkinointikumppani, joka auttaa tehokkaasti näkyvyyden kasvattamisessa monin eri keinoin.

Mainoslahjan tarkoitus on kestää pitkään, joten laatu on kaiken toimintamme keskiössä. Panostamme aina huippulaatuun niin tuotteidemme kuin palvelummekin osalta. Olemme jatkuvasti asiakaslähtöisesti uudistuva liikelahjatalo.

Yhteystiedot

Myyntinäyttely:

Fashion House

Mikkolantie 1A

00640 Helsinki

Asiakaspalvelu:

Soita klo 9-16:

040 070 1718

myynti@vanno.fi