Tarjouspyynnöt: myynti@vanno.fi | 040 070 1718
< Takaisin Blogilistaan

Joululahja Henkilöstölle: Miten valita oikea lahja?

14.11.2017

Joululahjan antaminen henkilöstölle on muodostunut pidetyksi perinteeksi monissa yrityksissä. Joululahja onkin mukava tapa kiittää ja palkita henkilöstöä vuoden päätteeksi, mutta sopivan lahjan valitseminen voi tuottaa päänvaivaa. Tässä artikkelissa selvitän, miksi joululahjoja annetaan henkilöstölle ja miten sopiva lahja valitaan, lopuksi esittelen vielä muutaman suositun ja kekseliään lahjaidean.

Miksi antaa henkilöstölle joululahja?

Perimmäinen ajatus henkilöstön muistamisessa joululahjalla, on kiittää henkilöstöä kuluneesta vuodesta ja osoittaa konkreettisella tavalla, että yritys arvostaa työntekijöitään. Monissa yrityksissä joululahjasta on muodostunut perinne, jota henkilöstön keskuudessa myös odotetaan innolla.

 

Jokainen tarvitsee hyvää palautetta ja kannustusta työstään, tyytyväisyyden ja sitoutumisen osoittaminen voi kuitenkin helposti unohtua kiireisen arjen keskellä, kun työssä käytävät keskustelut pyörivät hoidettavien asioiden ympärillä. On hyvä muistaa, että pienikin kiitosta ja arvostusta osoittava ele voi olla käänteentekevä asia työmotivaation ja yritys uskollisuuden luomisessa.

 

Joulun aika on monelle yritykselle myös tilikauden päätöksen aikaa, jolloin on luonnollista arvioida, uudelleen suuntautua sekä kiittää. Joululahja voi parhaimmillaan viestiä, että yritys on sitoutunut työntekijään ja tämän kehittämiseen sekä siten luoda parhaan mahdollisen pohjan uuden vuoden aloittamiseen.

Miten valita henkilöstön joululahja?

Henkilöstön joululahjaa valitessa on luonnollisesti hyvä lähteä liikkeelle siitä, millainen oma henkilöstö on. Tässä muutama valintaan vaikuttava kysymys:

  • Millainen on henkilöstön ikäjakauma?

  • Millainen on henkilöstön sukupuolijakauma?

  • Löytyykö yrityksen toimialasta henkilöstöä yhdistäviä tekijöitä? Esimerkiksi insinöörit, myyjät, hoitajat jne.

  • Yhdistääkö yritysten työntekijöitä tietyt arvot, kuten ekologisuus, kotimaisuus, liikunnallisuus tai terveet elämäntavat?

  • Onko yrityksellä ollut jokin teema tai tempaus (esimerkiksi henkilöstön TYKY-päivillä), jonka voisi luontevasti linkittää henkilöstön joululahjaan?

 

Joululahjan valintaan kannattaa panostaa tarvittava aika, jotta lahja on osuva ja mahdollisimman monelle mieluinen sekä välittää viestin arvostuksesta. Myös riittävä taloudellinen panostus tarvitaan, jotta lahja saavuttaa sille annetut tavoitteet. Huonolaatuinen, harkitsematon tai käyttöön sopimaton lahja on huono investointi, koska ei aja asiaansa ja jää helposti kaapin pohjalle.

Ideoita henkilöstön joululahjaksi

Olemme koonneet sivuillemme ideoita henkilöstölle sopiviin joululahjoihin. Alla esittelen muutamia niistä, joiden joukosta voit löytää sopivan lahjan juuri teidän yrityksenne henkilöstölle!

Kotimaiset Joululahjat

Suurin osa suomalaisista arvostaa kotimaisuutta, teema on tärkeä erityisesti tänä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Kotimaiset tuotteet ovat yleisesti ottaen laadukkaita ja tyylikkäästi muotoiltuja, siksi niitä arvostetaan ja ne pysyvät käytössä pitkään. Kotimaisten tuotteiden suosiminen kertoo myös yrityksesi arvoista ja viestii, että olette valmiit viemään arvonne käytäntöön. Henkilöstösi saa laadukkaan joululahjan ja yrityksesi arvot korostuvat, siis kaikki voittavat!

Joululahjasetit

Joululahjasetit helpottavat ja nopeuttavat joululahjan valintaa, setin valitsemalla tiedät myös, että lahjan osat sopivat yhteen. Lahjasettiin kuuluu 1-3 tuotetta sekä lahjapakkaus, joten kokonaisuus on valmiiksi stailattu ja tuo halutun teeman vahvasti esille.

Suositut Joululahjaideat

Olemme keränneet listan tuotteista, jotka sopivat hyvin joululahjoiksi ja jotka ovat yleensä olleet henkilöstölle mieluisia.

 

 

 

Vanno on 1991 perustettu kotimainen perheyritys, jonka päätuotteena ovat liikelahjat, yrityslahjat sekä mainoslahjat.

Olemme kehittäneet vuosien varrella vankan osaamisen, joka näkyy niin palvelumme kuin tuotevalikoimamme puolella. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme tärkeä markkinointikumppani, joka auttaa tehokkaasti näkyvyyden kasvattamisessa monin eri keinoin.

Mainoslahjan tarkoitus on kestää pitkään, joten laatu on kaiken toimintamme keskiössä. Panostamme aina huippulaatuun niin tuotteidemme kuin palvelummekin osalta. Olemme jatkuvasti asiakaslähtöisesti uudistuva liikelahjatalo.

Yhteystiedot

Myyntinäyttely:

Fashion House

Mikkolantie 1A

00640 Helsinki

Asiakaspalvelu:

Soita klo 9-16:

040 070 1718

myynti@vanno.fi