Tarjouspyynnöt: myynti@vanno.fi | 040 070 1718
< Takaisin BlogilistaanHuulirasvan historia

Huulirasvan historia: muinaisista ajoista nykypäivään

2.2.2023

Huulirasva on tänäpäivänä yleinen perus hyödyke, joka on laajalti käytössä. Huulirasva suojaa ja kosteuttaa huultemme herkkää ihoa. Suomessa tarve korostuu etenkin talvisin kun ilma on kuiva ja kylmä, joka aiheuttaa useille huulien rohtumista. Mutta mistä tämä pieni, kätevä tuote alunperin tuli ja miten se on kehittynyt vuosien varrella? Huulirasvan historia ja alkuperä onkin varsin yllättävä matka joka alkoi jo muinaisina aikoina.

Antiikin aika: Huulirasva oli statussymboli

Ensimmäisten Huulirasvojen käyttö voidaan jäljittää muinaisiin sivilisaatioihin, kuten egyptiläisiin, kreikkalaisiin ja roomalaisiin. Näinä aikoina ihmiset käyttivät huulirasvoissa luonnollisia ainesosia, kuten mehiläisvahaa, oliiviöljyä ja ruusun terälehtiä suojellakseen huuliaan ankaralta auringolta ja tuulelta. Huulirasvaa ei käytetty vain käytännön syistä, vaan sillä oli myös statusta kohottava merkitys, sillä muinaiset egyptiläiset käyttivät huulirasvaa vaurauden ja menestyksen symbolina. Huulirasva oli siis antiikin ajan statussymboli, johon tavallisessa kansalla ei yleensä ollut varaa.

Keskiaika: Kuninkaallisten ja Aatelisten vuoro

Keskiajalla huulirasvan käyttö ylestyis Euroopassa ja siitä tuli erityisen suosittu kuninkaallisten ja aatelisten keskuudessa. Vieläkään huulirasva ei ollut siis rahvaan saatavilla. Näinä aikoina huulirasva valmistettiin mehiläisvahan, hunajan ja manteliöljyn yhdistelmästä, ja se hajustettiin usein ruusulla tai laventelilla muiden ainesosien hajun peittämiseksi. Keskiajalla saavutettiin merkittävä edistys huulirasvan koostumuksessa, kun ensimmäinen huulirasvaresepti kirjattiin keskiaikaiseen eurooppalaiseen käsikirjoitukseen.

Nykypäivä: Huulirasva kaupallistuu ja yleistyy

1800-luvulla syntyi ensimmäinen kaupallinen huulirasva, jota markkinoitiin halkeilevien huulien hoitona. Viimein huulirasva oli saatavilla myös tavallisen kansan keskuudessa. 1900-luvulla huulirasvateknologian ja ainesosien edistyminen mahdollisti laajemman tuotevalikoiman luomisen ja markkinoille tulivat mm. sävytetyt huulirasvat, lääkehuulirasvat ja maustetut huulirasvat. Nykyään miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät huulirasvaa ja siitä on tullut arkipäiväinen tuote, jota kuka vain pystyy käyttämään. Ajatus huulirasvasta statussymbolina on tänäpäivänä lähinnä huvittava.

Huulirasva Mainoslahjana

Huulirasvan kaupallistuminen johti huulirasvojen yleistymiseen ja hintatason putoamiseen. Pian sen jälkeen alettiin huulirasvoja käyttää myös markkinointitarkoituksessa. Nykyään huulirasvat ovatkin yksi suosituimpia mainoslahjoja, joita jaetaan esimerkikksi messuilla ja tapahtumissa. Huulirasva omalla painatuksella on edullinen jakolahja, mutta sillä on käyttäjälleen kuitenkin paljon käyttöarvoa.

Yhteenveto

Huulirasvan historia on kiehtova matka, joka esittelee sen kehitystä yksinkertaisesta, käytännöllisestä muinaisina aikoina käytetystä tuotteesta nykyajan päivittäistavarakaupan tuotteeksi, joka on kaikkien saatavilla. Huulirasvan käyttötarkoitus on kuitenkin yhä sama, sitä käytetään sen suojaavien ominaisuuksien tai kosmeettisen viehätyksen vuoksi.

Kun seuraavan kerran käytät huulirasvaasi voit miettiä hetken sen rikasta historiaa ja sitä kuinka huulirasvan käyttö oli joskus vain kuninkaallisten ja aatelisten herkkua.

Vanno on 1991 perustettu kotimainen perheyritys, jonka päätuotteena ovat liikelahjat, yrityslahjat sekä mainoslahjat.

Olemme kehittäneet vuosien varrella vankan osaamisen, joka näkyy niin palvelumme kuin tuotevalikoimamme puolella. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme tärkeä markkinointikumppani, joka auttaa tehokkaasti näkyvyyden kasvattamisessa monin eri keinoin.

Mainoslahjan tarkoitus on kestää pitkään, joten laatu on kaiken toimintamme keskiössä. Panostamme aina huippulaatuun niin tuotteidemme kuin palvelummekin osalta. Olemme jatkuvasti asiakaslähtöisesti uudistuva liikelahjatalo.

Yhteystiedot

Myyntinäyttely:

Fashion House

Mikkolantie 1A

00640 Helsinki

Asiakaspalvelu:

Soita klo 9-16:

040 070 1718

myynti@vanno.fi